keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Helsingin hurmaava Nokka


Alttein yleisö
Ryhmät, ulkomaalaiset vieraat, pariskunnat, perheet

Kehuttavaa
+ mieletön, kaunis, loppuun asti ajateltu miljöökokonaisuus
+ tukeva asento ruokatrendien aallonharjalla
+ erinomainen ruoka
+ sopivan isot annokset

Kehitettävää
- suppeahko menu
- palvelun ystävällisyys epätasaista


Helsingin Sanomien NYT-liitteen arvoisat ruokakriitikot nostivat Katajanokalla sijaitsevan Nokan Helsingin parhaaksi ravintolaksi, joten sinnehän oli suunnattava välittömästi arvostelun luettuamme.

Jo saapuessamme Nokan eteen ihailimme salaperäistä, kaunista maisemaa, joka rakentuu vanhoista tiilimakasiineista, satamasta ja ulkovaloista. Sisällä meitä odotti tunnelmallinen, lämmin sisustus, joka oli viimeistelty ihanilla yksityiskohdilla. Lasiovien takaa näkyvä keittiö sekä viinikellari olivat säväyttäviä lisiä ravintolaelämykseemme.

Nokan keittiö edustaa suomalaista lähiruokaa, ja henkilökunta on selvästi ylpeä ruoan alkuperän tuntemisesta. Kotimaisia aineksia on käytetty kekseliäästi ja annoksista on saatu täyteläisiä, jopa tuhteja, mutta kuitenkin kauniita.

Alkupalaksi valitsimme Nokan pientilalautasen, joka sisälsi useita pieniä herkkuja. Selkeimmin makumuistiin painui lanttukeitto, jota en olisi itse valinnut lautaselleni, mutta joka yllätti samettisen makealla maullaan. Seuralaiseni sai lautasensa toivomuksensa mukaisesti ilman lihaa. 

Alkupalalautanen a la Nokka

Pääruoaksi nautin poroa. Sisäpaisti oli pehmeää, haudutettu poro suli suuhun ja puikulaperunapyree oli varsin tasapainottava lisä perinteiseen annokseen.

Jälkiruoaksi seuralaiseni otti käsintehdyt makeiset, joista kaurakeksi jäi selkeästi viimeiselle sijalle. Sen sijaan minun valitsemani paahdettu ternimaitovanukas mesimarjasorbetilla oli täysosuma. Vanukas hiveli ihanasti minun creme brulee-nystyröitäni, erityisesti siksikin, että annos oli ihanan iso. Marjasorbetti oli täynnä makua ja näköä, syötävät kukat toivat annokseen ripauksen kesää. 

Iso ja kaunis, mikä voisi olla parempi yhdistelmä?

Kaikkiaan Nokka ylsi selkeästi parhaimpien ravintoloiden listalle mielettömän settingin, ihanan ruoan ja trendien seuraamisen yhdistelmällä. Tänne toisimme ulkomaalaisia vieraita, sukuja, perheitä ja kaikkia heitä, jotka arvostavat kauneutta niin ympäristössä, annoksissa kuin ideologiassa.

Klikkaa: Nokka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa olla eri mieltä ;)