perjantai 14. joulukuuta 2012

Classic Pizza Iso Omena loppurutistusta vaillaAlttein yleisö
Porukat, seurueet, pariskunnat sekä kaikki paremman pizzan rakastajat

Kehuttavaa
+ Melkein kaupungin parhaat pizzat
+ Taustalla vahva idea

Kehitettävää
- Palvelun taso vaihtelevaa
- Odotusajat voivat olla pitkiä
- Epäselvä lapsipolitiikka


Suhteemme Classic Pizzaan on monimutkainen on-off- suhde. Suhteemme vaikeammat vaiheet ovat aiheutuneet milloin palvelun tasosta, milloin ravintolatilojen selkeästä alimitoituksesta, mutta ei milloinkaan ruoan tasosta. Classic Pizzan pizzat ovat hyviä. Kekseliäitä, rapeita, maistuvia. Erilaisia. Hyviä.

Uskallatko maistaa punajuuripizzaa ;)


Tällä kertaa maistelimme muun muassa arvostetun Michelin-kokin Jouni Törmäsen Verde Mon dieu-pizzaa, joka sisältää raastettua punajuurta, sinihomejuustoa, auringonkukan siemeniä, tomaattismetanaa, rucolaa, seesamkastiketta sekä hunajaa. Pizza yllätti monella tasolla. Punajuuri ja auringonkukan siemenet antoivat annokseen yllättävää rapsakkuutta ja ryhtiä. Rucola on aina tervetullut vieras minkä tahansa läpyskän päälle, mutta tässä pizzassa tuoreen rucolan maku täydensi muita aineksia. Kuitenkin, ja sinihomejuustosta huolimatta, pizzan kokonaismaku oli melko makea, jopa niin makea, että ideoimme heti paikan päällä tämän pizzan pikafiksauksen (anteeksi, Jouni): muutama serrano-kinkku tai anjovis antaisi hyvää tasapainoa muuten hunajaisen makeaan ja pehmeään annokseen.

Arvoisa Helsingin Sanomien NYT-liite oli arvostellut (NYT-liite 30.11.2012) Classicin pakastettuja pohjia sitkon puutteesta. Meitä sitkon puute ei ole vaivannut, nautimme niin pohjia kuin päällisiä varsin mielellämme.

Classicin menulla ei ole ollenkaan lasten annoksia, mutta emme ole antaneet sen haitata perhevisiittejämme ravintolassa. Puolikkaalle maistuu vallan mainiosti pala aikuisten pizzasta, mutta toki joidenkin asiakkaiden mieleen saattaa hiipiä ajatus siitä, että perheen pienimmät eivät ole varsinaisesti ketjun kohderyhmää.

Arvostamme Classicin ideologiaa, parantunutta sisustusta ja pysyvää listaa. Sen sijaan palvelun tasossa on melkoisia heittoja eri ravintoloiden välillä. Sellossa ollaan yleensä reippaita ja ystävällisiä, Isossa Omenassa ollaan vakavampia ja huolestuneempia. Liekö syynä se, että Omenan ravintola on selkeästi pienempi ja sinne on lähes aina muutaman pöytäkunnan jono? Odotusaika ensin oven ulkopuolella ja sitten pöydän ääressä muodostuukin usein liian pitkäksi nälkäiselle perheelle.

Ihan kiva muuten, mutta säilykepurkkeja?


Kaikkiaan Classicin linja niin kirkkaassa brändissään kuin erinomaisissa pizzoissaan on vahva. Miljöötä ja palvelua hiomalla Classic Pizza pääsisi takuulla kehittämään ravintoloitaan entistä suosituimmiksi seurusteluravintoloiksi.

Klikkaa: Classic Pizza Omena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa olla eri mieltä ;)