torstai 17. tammikuuta 2013

BLINIt hurmaa aitoudellaan


Alttein yleisö
Lounastelijat, perheet, pienet porukat, autenttista venäläistä keittiötä arvostavat

Kehuttavaa
+ Erinomainen, aito ruoka
+ Edulliset hinnat

Kehitettävää
- Miljööna neuvostoliittolainen ruokala meets Ikea, mikä ei kuitenkaan välttämättä ole huono asia
 

Vihdoin Helsingissä on ravintola, joka tarjoilee autenttista venäläistä ruokaa! BLINIt ei juuri koreile venäläiskliseillä, ei tarjoile karhua, eikä soita balalaikaa korvaan. Sen sijaan ravintola tarjoaa kursailematonta, aitoa, maistuvaa venäläistä ruokaa. Listalta löytyy niin blinejä, keittoja kuin piirakoita. Lounas on huikean kattava sisältäen keiton, pääruoan sekä jälkiruokaletun. Komealle lounassetille tulee hintaa 8,90 euroa ja voisimme melkein taata, että tuon lounaan jälkeen nälkä ei tule ennen iltauutisia.

Tällä kertaa maistelimme lounaslistalta ne perinteisimmät ja turvallisimmat eli borssi-keittoa, lihapelmenejä sekä lettuja. Borssi oli täydellinen, sopivan suolainen, lihaisa, makoisa. Jo pelkällä borssi-annoksella olisi jaksanut jatkaa työpäivää.


Onkohan tässä Helsingin paras borssi?

Pääruoaksi pöydällemme ilmestyivät lihapelmenit, jotka ulkonäöllään saattaisivat ehkä säikäyttää totuttamattoman syöjän, sen verran autenttisen harmaita ne olivat. Suosittelisimme käyttämään valkoisempia pelmenejä, joskaan maussa ei ollut tälläkään kertaa mitään vikaa.

 
Autenttista on.

Jälkiruoaksi saimme ihanan, ison letun hillon kera. Lettu oli jäänyt ihan hitusen raa’aksi keskeltä, mutta se ei makuelämystä hidastanut. Teetä pääsi hakemaan söpösti samovarista.  
  
Blinihän on oikeasti iso, ohut lettu.

Ravintolan sisustus on kursailematon, mutta se ei ole huono asia. Mieluummin nautimme ihanaa ruokaa muovituoleilla kuin maksamme maltaita koreasta ulkokuoresta ja keskinkertaisesta ruoasta. Jännityksellä odotamme, millainen tulevaisuus ravintolalla on – löytävätkö foodiet venäläisen keittiön ja sen mahtiantimet Alppilan helmestä. Ainakin me tulemme takuulla käymään uudelleen.

Klikkaa: BLINIt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa olla eri mieltä ;)