maanantai 4. maaliskuuta 2013

Hakaniemen lounashelmi Raiku


Alttein yleisö
Lounastelijat, perheet, porukat, yksinäiset, kotiruoasta pitävät

Kehuttavaa
+ Kotoisa atmosfääri
+ Hyvää ruokaa monipuolisesti
+ Mukava henkilökunta

Kehitettävää
- Itse leipoma leipä olisi huipennusHelsingin Hakaniemi on helmi. Sieltä löytyy mitä erilaisempaa foodie-materiaalia: erikoisruokakauppaa, aasialaista ravintolaa, Kauppahallia, oluttupaa, teatteriravintolaa ja kaikkea siltä väliltä. Aina Hakaniemessä ollessamme puhkumme innosta: mitä kiinnostavaa tänään syömme? Suureksi järkytykseksemme Hakaniemen Kauppahallista ei suurella tahdollakaan löydy järkevää lounaspaikkaa. Mikä se sellainen moderni kauppahalli on, josta ei löydy sushi-paikkaa?

Onneksi aivan Kauppahallin liepeillä on iloinen lounasravintola Raiku. Raiku tarjoaa kotoista ja yksinkertaista ruokaa kaikille sitä kaipaaville. Tällä kertaa tarjolla oli lihapullia ja muusia (ihanaa), salaattia sekä maa-artisokkakeittoa. Tartuimme oitis mahdollisuuteen syödä artisokkakeittoa huokeaan 8,80 euron hintaan, sillä tätä samaa herkkua tarjoillaan vaikkapa Katajanokalla vähintään kaksinkertaiseen hintaan.


Kierrätystaidetta ikkunassa, suloista


Alkupalasalaattipöytä oli ilahduttavan erilainen – salaattipöytä sisälsi ihan salaatteja, tavanomaisen nuhjan salaatinlehden ja kurkkusilpun sijaan.
 

Cesaria ja kaikkea kivaa

Maa-artisokkakeitto oli juuri niin hyvää kuin miltä se kuulostaa. Pehmeää, täyteläistä, makoisaa ja ihanaa. Makuelämyksen täydensivät kunnolla valkosipulin makua saaneet krutongit. Täydellistä.
  
 
On se.
 
Vieläpä kun lounaan hintaan kuului kahvi tai haudutettu tee, foodien päivä oli pelastettu ja hyvä mieli säilyi iltaan saakka. Rakkaat kaupunginjohtajat, laittakaa rakennusvirastonne kaavoittamaan Raikun tyyppisiä ravintoloita jokaiseen kaupunginosaan, kansalaiset tarvitsevat moista lämpöä ja rakkautta harmaaseen eloonsa.

Klikkaa: Raiku 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa olla eri mieltä ;)