keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Karski Kellohalli autenttisuuden ansassa


Alttein yleisö
- Trendsetterit, foodiet, perusruoan kannattajat

Kehuttavaa
+ Välitön tila, välitön henkilökunta
+ Hyvät alkupalat

Kehitettävää
- Yrityksen makua
- Kaikki ruoat eivät uponneetTrendikäs. On se. Mutta missä vaiheessa trendikkyys ajaa täysillä jopa ruokahifistelijöiden hifistelyn ohi? Katsellessamme Kellohallin, entisen teurastamon, teräsovia, maalaamattomia seiniä ja varaston sisältöjä avoimen oven läpi, mietimme, miksi Suomessa konseptin läpivienti on usein joko liian hailakkaa tai sitten aivan liian ronskia.

Kellohallin tapauksessa se on tuo jälkimmäinen. Illallistunnelmaan pääseminen ei luonnistunut helposti, sillä kaiken edellä mainitseman lisäksi saliin tulvi runsaasti luonnonvaloa läpi illan. Valohan ei sinällään ole kenellekään haitaksi, paitsi, jos olet vampyyri, tai jos haluat illastaa romanttisessa tai edes tunnelmallisessa olotilassa.

Wow. Etpä usein illasta tuollaisen vieressä.

Mutta ruoka oli maistuvaa ja keskustelua herättävää. Alkupalana tarjoiltiin - trendikkäästi - jaettavia annoksia, muun muassa ihanan maukasta graavilohta sekä kananmaksasta tehtyä pateeta, joka oli aivan mahtavan hyvää. Kanapatee lähenteli jo serkkunsa, hanhenmaksapateen, täyteläistä makua, joskin hanhelle ominainen rasvaisuus puuttui. Rasvaa emme kuitenkaan siihen kaivanneetkaan.

Pääruoaksi söimme trendikkäästi lihaa, perunaa ja vihreitä papuja. Liha oli iso ja rasvainen ja murea, ja iso, ja rasvainen. Annos oli ajan hermolla, rustiikkinen, kotoinen, bistromainen. Mutta iso, ja -  rasvainen. 

Lihaa.

Jälkiruoaksi luvattua maitosuklaa-parfaitia odotimme koko ruokailun ajan. Harmiksemme parfait oli jauhoinen ja jäinen, ja sen sivussa tarjotut viskimarinoidut mustikat olivat melko omituinen lisä. Emme myöskään arvosta mustikoiden värjäämiä hampaita sosiaalisen syömisen ja puhumisen yhteydessä.

Kaikkiaan Kellohalli on ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka. Kaikki on tehty oikein, mutta autenttisuus ei ehkä synnykään tekemällä. Annetaan Kellohallin siis elää ja kokea, jospa aika patinoisi ravintolalle omannäköisen, ihanan, makoisan vireen.

Klikkaa: Kellohalli
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa olla eri mieltä ;)