tiistai 30. heinäkuuta 2013

Ulkoruokinta a la HelsinkiAlttein yleisö
- Juhlijat, kävelijät, turistit ja paikalliset, perheet, sinkut ja kaikki siltä väliltä

Kehuttavaa
+ Maukasta, ihanaa, helppoa ja nopeaa
+ Todellinen vaihtoehto valkoisille pöytäliinoille
+ Suuren maailman tuulahdus helteisessä Helsingissä

Kehitettävää
- Saattaa sotkea kesämekkosi
- Addiktoivaa puuhaa.


Vihdoin, vihdoin, Helsinkiin alkaa syntyä katuruokakulttuuria! Vielä on matkaa joka kulmalle kärrätyihin pähkinä-, jäätelö-, hot dog- tai mitä ikinä muuta sisältäviin kärryihin (Valvira, hellitä jo otettasi), mutta viime aikojen kehitys ilahduttaa matkailleita Foodieita suunnattomasti.


Yhdeksän euron sandwich pesee takana olevat ravintolat 6-0


Eräänä helteisenä iltana päätimme syödä ulkona, kirjaimellisesti. Suuntasimme paljon huomiota saaneelle Street Gastro-kärrylle Sofiankadulle. Tarjolla oli huippukokkien laatima menu: laadukkaita, ihania, grillattuja leipiä. Söimme Beefin ja Vegen, joskin Vegeen lisäsimme ekstrana ei niin vegeä hanhenmaksaa – missä muualla saisit hanhenmaksaa katuruokaan! Ja miten mieletön makuelämys tämä olikaan. Hanhenmaksa, kastikkeet, vihannekset, kaikki – täydellistä. Maiseman voi valita itse, me suuntasimme leipinemme Espalle.


Aah


Kunnon ravintolailtaan kuuluu toki myös jälkiruoka. Päätimme jatkaa epätieteellistä koettamme Kolmen Sepän patsaalla, La Creperie-vaunulla.  Suurina crepe-rakastajina arvostimme kärryn monipuolisia täytevaihtoehtoja. Nautimme omamme kaikilla jälkiruokamausteilla: mansikoilla, kermavaahdolla, pähkinöillä ja suklaakastikkeella. Voisimme vannoa, että vastapäisen terassin oluenjuojat katsoivat crepejämme himoitsevasti. Rapeat, lämpimät, upeat ohukaiset veivät sydämemme.


Se on myös kaunis.

Helsingissä ulkoileva, syö kärryistä, et kadu.


Ei parempaa voi olla.

Klikkaa: Street Gastro
           La Creperie Cafe

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa olla eri mieltä ;)